Als je verrast bent door het volkomen alledaagse karakter van de kop van deze blog, wees dan niet zo. Bij ons was het ook een beetje hetzelfde. Dit was het geval totdat we erachter kwamen hoeveel gebruikers van HP-laptops de neiging hebben om hun systemen te veel of te weinig te belasten. Hoewel de eerste niet veel problemen kan veroorzaken, kan de laatste gemakkelijk een schadelijke factor worden voor de interne componenten zoals de harde schijf, processors enz. Daarom is het belangrijk dat u niet alleen uw computer oplaadt, maar dus op een veilige manier.

Als u op zoek bent naar een veiligere aanpak, heeft HP Support Nederland een manier

Hier is het ding; er zijn zeker methoden om het proces van “het systeem opsnuiven” een stuk betrouwbaarder, efficiĆ«nter en conservatiever te maken. Hoewel het niet noodzakelijk wordt geacht voor opladen, moet u een methode kennen die ervoor zorgt dat u binnen korte tijd toegang krijgt tot voldoende stroomvoorziening. Daartoe kunnen de volgende stappen volstaan:

  1. Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten op de stroombron:
    A. Als je de computer volledig hebt opgestart, zorg er dan voor dat de laptop stevig is aangesloten op de stroombron. Kijk daarvoor naar het aan/uit-pictogram op de taakbalk. Als het icoon een plug-in schakelaar met een D-Cell batterij weergeeft, dan is je systeem aangesloten. Anders moet u uw verbindingen controleren en opnieuw controleren.
  2. Wijzig de energie-instellingen volgens uw vereisten
    A. Op de aan / uit-knop die u op de taakbalk ziet, krijgt u toegang tot het contextuele menu door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer “Energiebeheer” in dit menu. U hebt nu toegang tot drie verschillende modi: Gebalanceerd, Energiebesparing en Hoge prestaties.
    B. Wat we hier proberen te bereiken, is om binnen korte tijd toegang te krijgen tot voldoende stroom. Selecteer daartoe het keuzerondje naast de optie “Energiebesparing”. Dit zal de stroomvereisten van uw computer aanzienlijk verminderen.
    C. Nadat u deze optie hebt geselecteerd, sluit u het venster met energie-instellingen. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Met deze stappen heeft u niet alleen toegang tot een veiligere en beveiligde oplaadoptie, maar kunt u nu ook genieten van een conservatief gebruik van uw systeem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts via ons gratis HP nummer Nederland. Onze experts zullen u verwennen met enkele van de nog veiligere en conservatievere manieren om de levensduur van uw laptop en de batterij te verlengen.