Het kan zijn dat u uw laptop vaak gebruikt. Soms houdt de continuïteit van het werk niet lang op. Met veel eisen aan het apparaat, kan het zijn dat u af en toe moet gaan voor reparatie of vervanging van het apparaat. De reparatie of vervanging zal altijd worden gedaan met alleen het modelnummer, omdat de fabrikant er zeker om zal vragen om service te krijgen.

Hp Klantenservice Nederland suggereert dat het modelnummer een zeer belangrijke rol speelt in de omgang met de fabrikant of servicecentra. Het beschrijft de belangrijkste details van uw apparaat en afhankelijk van dit nummer wordt meestal een oplossing voor uw problemen voorgesteld. Als u een specifiek onderdeel probeert te vervangen, kan ook het modelnummer worden gekoppeld aan dat hardware-onderdeel.

Volg de onderstaande manieren om het te vinden:

Het is te vinden aan de binnenkant van het batterijgedeelte, aan de onderkant van het apparaat, onder de onderkant van de laptop of ook met systeeminformatie.

Volg deze methode als je het nog steeds niet kunt vinden:

  1. Houd de Win-knop ingedrukt en druk op de R-knop.
  2. Op Windows-pc wordt de opdracht ‘Uitvoeren’ geopend.
  3. Typ msinfo32 in het zoekvak van het daarvoor bestemde venster.
  4. Druk op OK. Dit zal resulteren in het openen van de Window System Information Utility die ook uit het modelnummer van het systeem bestaat.
  5. In het midden van de pagina vindt u het gedeelte “Systeem-SKU”. De naam van de laptop wordt hier ook vermeld onder de systeemmodelcategorie.
  6. Noteer het ergens op een veilige plaats om het ook beschikbaar te houden voor toekomstige doeleinden.

Met behulp van dit opgeschreven nummer kunt u ook gemakkelijk hulp krijgen van de dienstverleners. Neem contact op met Hp nummer voor verdere hulp en elke andere methode om uw probleem op te lossen. Op het productlabel staat ook dit nummer; het team zal u helpen om het te krijgen. Wacht niet om het voordeel van de service te krijgen.