Oververhitting is een van de irritante problemen waarmee de gebruiker wordt geconfronteerd wanneer hij de laptop gebruikt. Warmteopbouw kan verschillende problemen voor het apparaat veroorzaken. Het risico dat interne componenten beschadigd raken zodra de temperatuur boven de 35 graden Celsius komt. Er kunnen veel redenen zijn waarom het apparaat oververhit raakt. De elementen in het apparaat genereren warmte en ventilatoren die in de laptop zijn geïnstalleerd, blijven de lucht verplaatsen om de normale bedrijfstemperatuur te behouden. Onvoldoende koeling kan leiden tot overmatige warmteontwikkeling binnenin, waardoor de interne componenten worden beschadigd.

Oorzaken van oververhitting:

A. Stof in het HP-apparaat.
B. Nieuwe component toevoegen, zoals harde schijf. Extra apparatuur vereist stroomvoorziening om harder te werken en meer warmte te creëren.
C. Na verloop van tijd verslijten sommige koelventilatoren. Het hangt af van het gebruik van de laptop.
NS. Hoge kamertemperatuur.

Symptomen van oververhitting van het apparaat:

A. Tijdens het spelen reageert het spel niet meer.
B. Windows reageert niet tijdens gebruik.
C. Om de hitte te verwijderen, begint de ventilator in het HP-apparaat snel te draaien als de laptop heet wordt.
NS. Bij het aanzetten van de laptop stopt hij bij een zwart scherm en opent Windows niet.
e. Externe apparaten zoals muis en toetsenbord reageren niet meer.

Terwijl apparaten met Windows 7, 8, 10, Vista en XP onverwacht opnieuw opstarten en een foutmelding geven.

Hoe oververhitting van HP Laptop op te lossen?

A. Verwijder het stof door middel van reinigingsopeningen. Er zijn ventilatieopeningen in de buurt van de behuizing die verstopt kunnen raken als ze worden bedekt met stofdeeltjes.
B. Zorg voor voldoende ruimte voor ventilatie. Zorg ervoor dat laptopventilatoren kunnen ventileren zodat het apparaat goed kan werken.
C. Blijf controleren op de BIOS-updates.
NS. Gebruik de CoolSense-technologie van HP. Deze functie is beschikbaar in sommige HP notebooks. Het regelt de software, hardware en het mechanische ontwerp om de temperatuur van de laptop aan te kunnen.
e. Bewaar de notebook in een koelere ruimte. Om te voorkomen dat een apparaat oververhit raakt, is een temperatuurverschil nodig.
F. Controleer op hardwarefout. Als het probleem hetzelfde blijft, is er mogelijk een hardwarecomponent die beschadigd is.

Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u met de technici en experts van Hp praten. Wij zijn hier om u te helpen met alle laptop gerelateerde problemen. U hoeft alleen maar het telefoonnummer Bellen HP te krijgen en wij verzekeren u voor de best mogelijke oplossing.