Als je je computer lange tijd gebruikt, is de kans groot dat je een drastisch probleem hebt ondervonden met de CMOS-batterij. Mocht de computer helaas de HP Laptop blijken te zijn, dan is vervanging van dit onderdeel de enige oplossing.

Een fout met de CMOS-batterij wordt weergegeven door de constante noodzaak om de gegevens en tijd van uw machine opnieuw in te stellen; dit komt omdat de batterij niet genoeg sap heeft om met de tijd mee te gaan. Vervangen is eenvoudig, maar heeft nog steeds getrainde handen nodig. Met dat in gedachten, als je niet bang bent om je handen vuil te maken en bereid bent om je hardware te demonteren, dan heeft HP Klantenservice Nederland een oplossing.

Om te beginnen heb je een kleine schroef met platte kop nodig om toegang te krijgen tot het onderdeel, en geduld. Zodra u zeker weet dat u ze allebei heeft, voert u de volgende stappen uit om het onderdeel te vervangen.

 1. Schakel het systeem uit:
  A. Deze eerste stap is ook de meest cruciale. Schakel uw systeem uit en koppel alle aanwezige verbindingen los. Draai het apparaat daarna ondersteboven
 2. Koppel de harde schijf los
  A. Gebruik de platkopschroef die u zojuist hebt verzameld, schroef het deksel van de harde schijf los en verwijder het. Nadat het deksel is verwijderd, schroeft u de rest van de verbindingen los om de HDD zelf te verwijderen.
 3. Koppel het RAM-geheugen los
  A. In het midden van de laptop zie je RAM. Eerst moet u de schroeven verwijderen die hun positie behouden. De Ram-cover wordt verwijderd. Druk daarna voorzichtig op de vergrendelingen aan beide zijden om het RAM-geheugen zelf te verwijderen. Zorg ervoor dat je geduld als je belangrijkste hulpmiddel hier hebt, want zonder dat zou je het systeem kunnen beschadigen.
 4. Koppel de draadloze kaart los
  A. U zult nu de draadloze kaart opmerken. Om het te verwijderen, koppelt u alle kabels los die erop zijn aangesloten, schroeft u de houder los en trekt u deze uit het moederbord.
 5. Koppel de CMOS-batterij los
  A. U kunt nu gemakkelijk een muntvormige CMOS-batterij zien. Druk erop met uw wijsvinger en duim door hem langs de clips te spreiden en los te maken. Nadat de clips zijn verdwenen, kunt u de CMOS-batterij gewoon naar boven weergeven.

Nadat u het onderdeel hebt verwijderd, moet u een vervangend onderdeel plaatsen en de hardware weer in elkaar zetten.

Dit proces is gemakkelijk te volgen, maar is een beetje dubieus over het implementatiegedeelte. Laat het daarom over aan experts. Voor hulp kunt u contact opnemen met onze experts via het gratis HP telefoonnummer. Onze experts helpen u niet alleen met de vervanging, maar hebben ook toegang tot het oplossen van problemen met betrekking tot uw systeemhardware of -software.