Sommige programma’s zijn goed en nuttig als ze worden uitgevoerd op het moment dat de computer wordt opgestart, zoals antivirus, belangrijke Notes en firewallsoftware. Sommige programma’s zijn echter gewoon verspilling en hebben niets met uw werk te maken. Dus om ze te verwijderen, kunt u de MSConfig-tool gebruiken waarmee de gebruiker opstartprogramma’s kan controleren en uitschakelen.

Volg in Windows 7, Vista en XP de onderstaande stappen:

Om MSConfig te starten, gaat u naar het menu Start en typt u “msconfig.exe” in de zoekbalk. Wanneer de resultaten worden weergegeven, kiest u de juiste optie of drukt u op Enter om verder te gaan.

  • Als u Windows XP gebruikt, opent u het dialoogvenster Uitvoeren vanuit het menu Start en typt u “msconfig.exe” in het bewerkingsvak Openen. Druk op de OK-knop.
  • Ga naar het tabblad Opstarten in het venster dat op het scherm verschijnt. U ziet een lijst met programma’s die worden uitgevoerd bij het inschakelen van de laptop. Selecteer het vakje naast de naam van de software en klik vervolgens op Toepassen.
  • Als het u vraagt ​​om uw systeem opnieuw op te starten en dit te doen om de aangebrachte wijzigingen te zien.

Venster 10 (laatste versie)

  • Ga naar het instellingenpaneel en zoek naar Opstarten.
  • Zodra dit is geopend, klikt u op de schakelknop om de opstartprogramma’s uit te schakelen.

Windows 10, 8 en 8.1

  • Open het Taakbeheer-venster door op de taakbalk te klikken of druk gewoon op de Ctrl + Shift + Esc-toets.
  • Ga naar Meer details en selecteer het tabblad Opstarten om de lijst met software te zien.
  • Selecteer de programmanaam en klik op Uitschakelen.

Dat is alles wat u hoeft te doen om opstartprogramma’s in Windows te deactiveren. Schakel HP Contact Nummer nederland in en maak een einde aan al je obstakels. Het verbinden van ons team zal zeer nuttig zijn, aangezien uw problemen binnen een paar minuten door ons team worden verholpen. Klanten kunnen het ondersteuningsteam ook bereiken via e-mail en chatondersteuning.